donderdag 21 februari 2013

bloggersblok 8

het volgende blok is het blok van Jacqueline
Het dronkemanspad
Een jaar of 5 terug ben ik begonnen met quilten. Het begon met een Halloween panel. Daarna begon ik aan een kerstman panel en was helemaal in mijn sas. Op een gegeven moment ontdekte ik het paper-piecen. Dat vond ik al heel wat . En op die manier heb ik heel wat log cabin blokken gemaakt en ook andere dingen. Toch wilde ik graag nog wat anders, maar hoe moest dat dan? Gelukkig gaf Jacqueline, onze bloggers quilt bedenkster, in mijn woonplaats een basis cursus. Daar ben ik heen gegaan, inmiddels 2 jaar geleden. Alleen ik heb niets met ronde vormen met patchen. Maar zoals het hoort zat er in deze basis cursus een dronkemanspad. Tenslotte moet je alles een keer gedaan hebben en leren, dus ook rond patchen. Ik heb wat afgemopperd op dit blok, maar uiteindelijk wel gemaakt. Ik moet zeggen dat ik het een blok vind dat zoveel mogelijkheden heeft door met je kleurverdeling te spelen. Echt onwijs vind ik dat. Neemt niet weg dat ik er denk ik zelden nog 1 zal maken. Al met al was Jacqueline degene die zorgde dat ik dit blok maakte. Vanwege de herinnering aan deze geweldig leuke basiscursus, waar ik veel geleerd heb zend ik dit blok in. Veel succes met het maken ervan!
Groeten Jacqueline van Oostveenhier kan je het patroon vinden.

8 opmerkingen:

feltfree på Åsly zei

Een erg leuk blok. Staat ook nog op mijn nog te proberen lijstje. Een mooie gelegeheid om hem te gaan maken.
Groetjes Frederika

qm zei

vanmorgen vroeg uitgeprint en mooi op de bee het blokje voorbereid.
groetjes

Judith zei

tja, die ronde vormen...ik was al van plan om het weer eens te oefenen en zie hier...daar is ie voor de bloggersquilt haha! komt mooi uit dus :-)

Guusje, zei

Wat een mooi blok en lastig om te maken met de ronde vormen.

Carin Wijnand zei

O jee, had al moeite met de "sunrise ook al zo veel rondingen ;)
Maar ok ga em proberen.

Dea zei

Inderdaad een mooi blok met heel veel mogelijkheden.

Klaske zei

Leuk blok, vind rondingen altijd wel leuk om te doen.

ivoorwit.blogspot.com zei

Hallo,
Ik ben zonet je 100-ste volger geworden. Al heb ik nog maar net m'n eerste probeersels op het gebied van quilten gemaakt, het lijkt me leuk er wat meer van te leren. Dus overal kijken en ideeën opdoen. Fijn dat jullie zoveel willen delen. Groetjes, Thea R.